Alla hundar mår bra av hundfysioterapi och har rätt till en optimal och god hälsa!

 

Laserbehandling,

Med laser ökar man energin i varje cell man behandlar till 100%. Kroppen använder energiökningen i cellerna till sin naturliga läkningsprocess. Den kan hjälpa både akuta och kroniska tillstånd. Vi har haft laser sedan 1987. Det kan bli en så ökad aktivitet i området som behandlats, att det känns lite spänt och ömt i upp till 48 timmar efter behandling. Men under mer än 20 års användande har inte en enda bestående skada registrerats i världen.

Denna trediorslaser är ett fantastiskt hjälpmedel vid skador på djur. Läkningshastigheter ökar väsentligt och inflammationer läker ut mycker fortare. Virus, svamp och bakterier bekämpas mycket effektivt. Smärtan reduceas under tiden man behandlar.

Adenosintrifostat eller ATP, är en nukleotid som spelar en central roll i cellens energihantering. ATP används för att driva kemiska processer i cellen som inte kan ske spontant, på grund av att det är energikrävande. Exemepl på detta är transprot (aktiv) samt att kontraktion av muskler. ATP är även en byggsten i syntesen av nukleinsyror som till exempel DNA och RNA.

Det som är ännu viktigare är:

  • INGA BIVERKNINGAR!

 

Hur stor är chansen att blir bra?

Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Men man märker i regel en reaktion inom fem behandlingstillfällen. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver flera behandlingar. Ca en av tio reagera inte alls. Typiska laserproblem kan vara herpes, bältros, liggsår, vårtor, problem i rygg, nacke, axlar, knä och idrottskador.

 

Hur behandlar man?

Laserljuset kommer från en så kallad prob och liknar oftast en penna. Man sätter igång lasern och sätter den mot huden. Vid öppna sår håller man proben en bit ifrån. Beroende på hur djupt in problemet sitter och på hur stor yta man behandlar så tar behandlingen allt från någon minut till en halvtimme. Klinisk och experimentell erfarenhet visar att laserbehandling at störst effekt på vavnader/organ som uppvisar ett allmänt försämrat tillstånd t.ex, hos patienter som besväras av någon funktionsstörning eller skada i en vävnad.

 

Gör det ont? / Hur ofta och hur många gånger?

Nej inte alls ont utan snarare brukar det vara behagligt. Laserbehandling är avslappnande. Däremot kan det hända att en smärta kan öka eller uppträda 6-24 timmar efter behandling. Det beror på att läkningsprocessen sätter igång.

 

Man behandlar tätare i början och sedan med längre intervall när läkningen kommer igång. Det kan behövas mellan 5-10 behandlingar. Kroniska problem kräver dock fler behandlingar än akuta.

 

Priser

Första besöket 595:- då en genomgång av din hund behövs.

Enstaka gång: 295 kr, 5-kort: 1400 kr, 10-kort: 2500 kr

 

Rehabilitering och friskvård,

för dig och din hund

Alla hundar mår bra av hundfysioterapi

och har rätt till en optimal hälsa!

 

Laserljuset har många olika verkningsmekanismer vid behandling av vävnader. Bland de viktigaste är:

 

  • Lindrar, reducerar orsaken till smärtan och ökar bildandet av endorphin.
  • Ger energi till cellerna genom att öka mitokondriernas produktion av ATP
  • Ökar den natrurliga koagulationen och minskar blödningen
  • Dämpar inflammation av svullnad med minskad smärta som följd
  • Stärker immunförsvaret så att det kan bekämpa virus, bakterier och svampinfektioner
  • Förökar bildandet av kollagen väv som främjar läkningen av sår

 

 

 

 

Copyright © Rehab4hund.se