Alla hundar mår bra av hundfysioterapi och har rätt till en optimal och god hälsa!

 

Öronakpunktur,

(Auriculoterapi) ger liknande effekter som traditionell kinesisk akupunktur. Lite kuriosa är att det var en fransman (Nogiér) som på 1950-talet upptäckte öronakupunkturen. Kineserna var inte sena att haka på och bekräfta Nogiérs upptäckt. Nu är den spridd över hela världen och det finns omfattande vetenskaplig forskning om dess effekter. Upptäckten var att örat är att likna vid ett foster med huvudet nedåt där alla kroppens organ är representerade och möjliga att påverka.

 

Fördelen med öronakupunktur är att den är

relativt enkel och ger stora variationsmöjligheter. Det går att använda nålar, långtidsnålar, kulplåster, tryck, massage och värme. Det här betyder att den som inte gillar nålar fortfarande kan bli behandlad med öronakupunktur och att du som har mycket värk kan få långtidsnålar.

 

Öronakupunktur används inom Svensk och internationell sjukvård dagligen, med gott resultat.

 

De flesta problem går att behandla med öronakupunktur. Den har visat sig speciellt effektiv vid smärtbehandling och inom missbrukarvården. Öronakupunktur lindrar abstinensbesvären. Bra att veta för dig som t e x vill sluta röka.

 

NADA-Akupunktur

 

NADA-akupunktur är en metod inom öronakupunkturen, där man sätter en särskild sekvens av nålar i örat som i första hand tagits fram i syfte att behandla beroende. Det kan handla om, narkotika, alkohol, läkemedel, nikotin, men även mat, socker eller annat beroende. Att akupunktur kan ta bort abstinens och därmed minska drogsug upptäcktes av Dr Wien, neurokirurg i Hong Kong på 70-talet. NADA ger ofta en behaglig och lugn avslappnande känsla inombords, och förbättrar sömnen. NADA kan användas i alla stressituationer och eftersom man bla sticker i de två mest rogivande öronpunkterna kan sekvensen lindra stark oro, ångest och vid depressionstillstånd.

NADA verkar även energigivande och vitaliserande för dem som är trötta och likgiltiga, så att de känner sig klarare, mer fokuserade och börjar ta itu med saker och ting. Med andra ord, så har NADA en balanserande effekt på nervsystemet. Nålarna sitter i öronen i ca 40 minuter.

 

NADA används i mer än 30 länder och sedan 90-talet återfinns NADA även inom svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.

Akupunktur

 

När man får behandling med akupunktur används tunna, sterila nålar som sticks in på bestämda punkter på kroppen. Nålarna aktiverar nervtrådar i hud och muskler. Nervtrådarna skickar impulser till ryggmärgen och vidare till hjärnan. Impulserna leder till att kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner, frigörs. Endorfiner liknar morfin och har en kraftigt smärtstillande effekt. Vilka punkter som behandlas beror på var man har ont. När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner, och då gör det mindre ont. Akupunktur har även en lugnande och avslappnande effekt som kan göra att man får mindre ont. Hormonet oxytocin frigörs vid beröring och ger en känsla av lugn och ro.

 

Behandlingen kan tex. användas om man har värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder, migrän eller annan huvudvärk samt olika typer av nervsmärtor. Man kan även behandlas med akupunktur vid stress, illamående till exempel efter narkos och som smärtlindring vid förlossning.

 

Priser

Behandling 40 min 350:-

Behandling i grupp NADA max 4st 250:-/pers

 

 

Rehabilitering och friskvård,

för dig och din hund

Alla hundar mår bra av hundfysioterapi

och har rätt till en optimal hälsa!

 

Örats olika zoner bildar en projektion av en upp-och nervänd människa. Obalans på någon punkt i kroppen avspeglas i motsvarande zon i örat

 

Copyright © Rehab4hund.se